‘Antwerp’s Most Brilliant’ verwelkomt 3 extra juweliers 

‘Antwerp’s Most Brilliant’ is een kwaliteitslabel voor juweliers dat toegekend wordt door stad Antwerpen en AWDC (Antwerp World Diamond Centre). Dit label geeft klanten de zekerheid dat de juwelierszaak betrouwbaar is. Drie nieuwe juweliers ontvangen vandaag het kwaliteitslabel ‘Antwerp’s Most Brilliant’: Elliot & Ostrich, Gerda de Vrij en Van Esser. In totaal kent stad Antwerpen nu 26 juweliers met dit label. 

Om een ‘Antwerp's Most Brilliant’-juwelier te worden, moet de juwelier voldoen aan negen selectiecriteria. De juweliers met label blinken onder meer uit in duurzaamheid, veiligheid, moraliteit, transparantie, service en bedrijfsstabiliteit. Uiteraard voldoen ze ook aan de Belgische wetgeving op economisch, sociaal en fiscaal vlak. Via een audit wordt nagegaan of de juwelier de negen selectiecriteria haalt. Zo ja, dan mag de juwelier twee jaar het label dragen. Ze zijn herkenbaar aan de sticker in de etalage van de juwelierszaak en worden samen met de andere gelabelde juweliers opgenomen in nationale en internationale promotiecampagnes van de stad.  

3 nieuwe ‘Antwerp’s Most Brilliant’-juweliers 

Deze drie juweliers die nu ook het 'Antwerp’s Most Brilliant'-label mogen dragen, tonen perfect aan hoeveel diversiteit, eigenheid en identiteit de Antwerpse juwelenmerken met dit label kennen. 

Elliot & Ostrich
Elliot & Ostrich ontwerpt tijdloze en verfijnde juwelen die naar eigen smaak worden gepersonaliseerd. Elk juweel wordt op maat gemaakt in 18 karaat goud met hoogwaardige diamanten en edelstenen. Bijzonder is de koopbeleving in ‘The Nest’: vanuit introspectie en rust zoekt de klant samen met deze juwelier naar de juiste kleuren, vormen en details om met het juweel ook een persoonlijk verhaal te kunnen vertellen. Raapstraat 4, 2000 Antwerpen, elliotandostrich.com  

Gerda de Vrij 
​Goudsmid Gerda de Vrij is een ambachtelijk familiebedrijf uit 1976. Gerda de Vrij, Barbara Henry en Emile Henry creëren ontwerpen met de hand en met passie in hun atelier te Antwerpen. Een juweel van Atelier Gerda de Vrij is uniek en tijdloos. Duurzaamheid is heel belangrijk: Gerda de Vrij werkt niet met seizoenen of collecties. De collectie wordt aangevuld met nieuwe creaties. De materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit en bepalen organisch mee het design. Wijngaardstraat 6, 2000 Antwerpen, gerdadevrij.be 

Van Esser 
​Dit is een familiebedrijf van Denis Van Esser en twee zonen uit Limburg. Denis Van Esser breidde in 2019 samen met Alexander en Anthony het bedrijf verder uit met een filiaal in Antwerpen. Deze juwelier maakt moderne maar toch klassieke juwelen en biedt een eigen collectie horloges aan. Van Esser creëert persoonlijke, hoogwaardige sieraden met emaille, een aparte techniek. Schuttershofstraat 32, 2000 Antwerpen, vanesser.com 

8 ‘Antwerp’s Most Brilliant’-juweliers krijgen het label opnieuw 

Een juwelier krijgt een 'Antwerp’s Most Brilliant'-label voor twee jaar. Daarna wordt een nieuwe audit uitgevoerd om na te gaan of de juwelier nog steeds voldoet aan alle criteria. Dit jaar kregen acht juwelierszaken opnieuw het label voor twee jaar. 

In het voorjaar van 2023 kregen deze juweliers opnieuw het label: Juwelen Henri Dom sinds 2014, Colman Jewelry & Watches sinds 2014 en Van der Veken Juweliers (twee locaties) sinds 2014. 

In het najaar van 2023 kregen deze juweliers opnieuw het label: Adin sinds 2017, Diamond Blue sinds 2014, Oriane Diamonds sinds 2017, Rudiam sinds 2014, Rayjo sinds 2017.  

In totaal 26 ‘Antwerp’s Most Brilliant’-juweliers 

Er zijn nu 26 juweliers in Antwerpen die dit kwaliteitslabel dragen. Ook deze 15 zaken dragen het label: Adelin, DIAMANI JEWELS, Gerhild Kirchner, Geretti, Joaillerie du Centre, Juwelen Orogem, Juwelier Slaets (twee locaties), Nathalie Perneel, Nico Taeymans, Orsini Diamonds, Rembrandt Jordan, RÖELL Jewellery, StAen, TenSen Juweliers, Wouters & Hendrix. 

Schepen voor diamant Peter Wouters: “Onze ‘Antwerp’s Most Brilliant’-juweliers zijn dé referentie voor hoogwaardig, betrouwbaar vakmanschap en onuitputtelijke creativiteit. Dat geldt ook voor aanwinsten Elliot & Ostrich, Gerda de Vrij en Van Esser, die met hun unieke creaties en eigen signatuur een verrijking zijn voor het Antwerpse kwaliteitslabel. Mede dankzij de acht juweliers die opnieuw het label in de wacht slepen en blijvend het vertrouwen van de stad, AWDC en de consument verdienen, komt de teller zo op zesentwintig te staan. Daar mogen en kunnen nog juweliers bij, zonder de hoge lat te verlagen. We blijven immers ‘AMBitieus’!”  

Alle info over het kwaliteitslabel ‘Antwerp’s Most Brilliant’, de juweliers die het label dragen en tips voor de aankoop van een diamant zijn te vinden op www.antwerpsmostbrilliant.be

Antwerp's Most Brilliant Brochure antwerps-most-brilliant-brochure.pdf - 20 MB
Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Over Ondernemen in Antwerpen

ANTWERPEN IS OPEN VOOR BUSINESS

Als metropool op mensenmaat biedt Antwerpen een wereld vol mogelijkheden. Gelegen in het hart van Europa is het de trotse thuisbasis van de op een na grootste haven en de belangrijkste chemische cluster van het continent. Antwerpen is bovendien de wereldhoofdstad van de diamanthandel en de populairste winkelstad van het land. Vandaag zet de stad extra in op digitale innovatie, circulariteit, creativiteit en gezondheid als pijlers voor haar toekomstige economie. Internationaal en levendig? Check. Innovatief en creatief? Check. Gastvrij en multicultureel? Check. Antwerpen heeft het allemaal.