Ontdek de wereld van juwelen en diamant tijdens Jewelry Days in Antwerpen 

Ontdek de wereld van juwelen en diamant tijdens Jewelry Days in Antwerpen 

Liefhebbers van mooie juwelen kunnen hun hart ophalen tijdens Jewelry Days in Antwerpen op 25 en 26 november. In de prachtige Beurs voor Diamanthandel zijn er unieke Antwerpse juweliers te ontdekken, maar er zijn ook tal van workshops, kook- en slijpdemonstraties en infostandjes met praktische tips over juwelen en weetjes over de diamantwereld en haar vele culturen. Jewelry Days maken deel uit van Antwerp Diamond Week, die doorgaat van 23 tot 29 november. De pers is van harte welkom om de exclusieve opening bij te wonen, met een openingstoespraak door schepen voor diamant Peter Wouters op vrijdag 24 november om 16.30 uur.

De Beurs voor Diamanthandel, de hal uit 1904 in de Hoveniersstraat waar de Jewelry Days plaatsvinden, is vandaag nog altijd een blikvanger.

​Op 25 en 26 november is er een meerderheid van de juweliers aanwezig met het 'Antwerp’s Most Brilliant'-label, het kwaliteitslabel van stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC). Dit label geeft klanten de zekerheid dat de juwelierszaak betrouwbaar is. Jewelry Days bieden een unieke kans om de prachtige - normaal ontoegankelijke - beurs te bezoeken én om een droomjuweel te scoren.  

Persuitnodiging

De pers is van harte welkom voor de exclusieve opening, met een openingstoespraak door schepen voor diamant Peter Wouters op vrijdag 24 november om 16.30 uur in de Beurs voor Diamanthandel (Hoveniersstraat 51, 2018 Antwerpen). Om 18.00 uur volgt er de officiële bekendmaking van de juweliers met een Antwerp's Most Brilliant-label.

​Opgelet: leden van de pers moeten hun aanwezigheid ten laatste donderdag 23 november registeren via deze link.

Deelnemende juweliers   

De deelnemende juweliers zijn: DIAMANI Jewels, Juwelier Slaets, Joaillerie du Centre, Van der Veken Juweliers, Gerhild Kirchner, Geretti, Orsini Diamonds, Colman Jewelry & Watches, Juwelen Orogem, Diamond Blue en Oriane Diamonds, Rudiam, RÖELL Jewellery, Juwelen Henri Dom, Wouters & Hendrix, TenSen Juweliers en Adin.  

Meer dan alleen juwelen 

Naast juwelenstands valt er nog meer te ontdekken. Meesterslijper Pieter Bombeke toont hoe hij diamanten tot in de perfectie slijpt. De basisprincipes van edelsteenkunde en sieradenontwerp worden onthuld in het SPRKLR Atelier. In een mini-expo wordt belicht waarom Antwerpen een echte diamantstad is. Aan verschillende stands wordt getoond hoe juwelen het best worden schoongemaakt, welke verschillende beroemde diamanten en slijpvormen er zijn en nog veel meer. Op zondagnamiddag geeft chef Tulli Padwa een inkijk in de geheimen van de Joodse keuken. Een uitnodiging om helemaal ondergedompeld te worden in de diamantwereld en haar vele culturen.  

Antwerp Diamond Week

Jewelry Days kaderen in Antwerp Diamond Week, die doorgaat van 23 november tot 29 november. Tijdens Antwerp Diamond Week worden nieuwe samenwerkingen en innovatie in de diamantsector gestimuleerd door netwerkmogelijkheden, inspirerende talks en events voor en door de Antwerpse diamantsector.  

Schepen voor diamant Peter Wouters: “Met de Antwerp Diamond Week breekt de meest geanticipeerde week van ons 576ste (!) diamantjaar aan. Een zevendaagse waarin we in de eeuwenoude diamanttraditie van onze Scheldestad duiken en tegelijk laten zien dat de Antwerpse diamantsector alle troeven in handen heeft om een toekomstbestendige wereldleider te blijven en een belangrijke economische motor voor de stad en haar bedrijfsleven. De Jewelry Days worden dan weer het kroonjuweel van deze Antwerp Diamond Week. Komend weekend trekken we alle deuren en registers open en geven we ons meest fascinerende en fonkelende visitekaartje nog wat nadrukkelijker af aan het grote publiek. Daarbij krijgen onze Antwerpse slijpers en ‘Antwerp’s Most Brilliant’-juweliers de glansrol en de schijnwerpers die ze verdienen. Bezoekers kunnen schitterende staaltjes van hun wereldvermaarde vakmanschap bewonderen en zich vergapen aan de prachtige creaties van de gelabelde juweliers.”

Jewelry Days: praktisch 


Meer info over het ‘Antwerp’s Most Brilliant’-label en de aangesloten juweliers, de brochure, aankooptips en ook Jewelry Days is hier te vinden: ​ www.antwerpsmostbrilliant.be.

Download meer beelden in de mediagalerij.

Jewelry Days Brochure Jewelry Days Brochure.pdf - 11 MB
Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters

Copyright headerbeeld: Jonas Roosens.

Over Ondernemen in Antwerpen

ANTWERPEN IS OPEN VOOR BUSINESS

Als metropool op mensenmaat biedt Antwerpen een wereld vol mogelijkheden. Gelegen in het hart van Europa is het de trotse thuisbasis van de op een na grootste haven en de belangrijkste chemische cluster van het continent. Antwerpen is bovendien de wereldhoofdstad van de diamanthandel en de populairste winkelstad van het land. Vandaag zet de stad extra in op digitale innovatie, circulariteit, creativiteit en gezondheid als pijlers voor haar toekomstige economie. Internationaal en levendig? Check. Innovatief en creatief? Check. Gastvrij en multicultureel? Check. Antwerpen heeft het allemaal.