Stad geeft aantrekkelijke make-over aan Handelstraat en Korte Zavelstraat

Stad geeft aantrekkelijke make-over aan Handelstraat en Korte Zavelstraat

De winkelstraten Handelstraat en Korte Zavelstraat, gelegen in de Antwerpse wijk Seefhoek, kregen van stad Antwerpen een nieuwe identiteit in de vorm van een kleurrijke en speelse make-over. De nieuwe elementen in het straatbeeld zijn opvallende rode kaders met symbolische figuren, verspreid over verschillende overspanningen.

De Seefhoek is een bruisende buurt waar een grote diversiteit aan mensen samenkomt, wat ook zorgt voor een uitgebreid en gevarieerd horeca- en winkelaanbod. 

Met deze make-over wil de stad het unieke karakter en de herkenbaarheid van deze winkelstraten in de verf zetten.

Kleurrijke en speelse elementen

De opdracht was een nieuwe wind laten waaien, door in te zetten op beleving en diversiteit te promoten. Door in de Handelstraat en de Korte Zavelstraat een nieuwe decoratie op te hangen wil de stad zorgen voor levendigheid, samenhang en herkenbaarheid.

Studio Brussels Lof ging aan de slag met deze opdracht en koos voor kaders in het straatbeeld, in dezelfde rode kleur als de bestaande bogen. In deze kaders plaatsen ze verschillende kleurrijke en opvallende personages: winkeliers, klanten, passanten, spelende kinderen en buurtbewoners. Deze speelse elementen dragen bij aan de beleving van bezoekers en de figuren staan symbool voor de diversiteit aan mensen die in deze straat samenkomen.

Na de heraanleg van de straat in 2018 plaatste de stad rode poorten aan begin en einde van het winkelhart. Door extra decoratie aan de overspanningen te voorzien, wordt de sfeer van de bogen doorgetrokken in het hele winkelgebied en wordt heel de winkelstraat mee opgefleurd.

Actieve buurt

De decoratie brengt een positieve, vrolijke noot in de straat en versterkt de herkenbaarheid voor bezoekers. Niet alleen stad Antwerpen maar ook de buurt zelf onderneemt acties. Handelaars en stadsdiensten zetten samen een grootschalige poetsactie op touw in de laatste week van september.

Deze zaterdag 1 oktober organiseren de handelaars uit de buurt zelf een Food Festival, met ondersteuning van district Antwerpen, waar de nieuwe look van de buurt wordt gevierd en bezoekers kunnen proeven van een divers aanbod.

Koen Kennis, schepen voor middenstand: "Elke winkelstraat heeft een eigen identiteit, eigen ‘smoel’, ook de Korte Zavelstraat en Handelsstraat met hun divers winkelaanbod. Die zetten we vanaf nu beter in de verf met de nieuwe decoratie in het straatbeeld. We passen ook het parkeerregime aan zodat klanten makkelijker een plaatsje vinden, en werken op de properheid van de buurt. Stad en handelaars werken hier samen aan een aangename, levendige winkelbuurt."

In de mediagalerij vindt u beeldmateriaal van de decoratieve elementen in de Handel- en Korte Zavelstraat. Dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor gebruik door de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Laura Lion Kabinetsadviseur schepen Koen Kennis

Copyright headerbeeld: kiggen/keen

Over Ondernemen in Antwerpen

ANTWERPEN IS OPEN VOOR BUSINESS

Als metropool op mensenmaat biedt Antwerpen een wereld vol mogelijkheden. Gelegen in het hart van Europa is het de trotse thuisbasis van de op een na grootste haven en de belangrijkste chemische cluster van het continent. Antwerpen is bovendien de wereldhoofdstad van de diamanthandel en de populairste winkelstad van het land. Vandaag zet de stad extra in op digitale innovatie, circulariteit, creativiteit en gezondheid als pijlers voor haar toekomstige economie. Internationaal en levendig? Check. Innovatief en creatief? Check. Gastvrij en multicultureel? Check. Antwerpen heeft het allemaal.