The Box Antwerpen verwelkomt eerste pop-upstore

The Box Antwerpen verwelkomt eerste pop-upstore

Op donderdag 24 november opent The Box Antwerpen officieel de deuren met een eerste pop-upstore van Momster, een trendy modemerk met hippe zwangerschapskleding. Zij vestigen zich als eerste in het kant-en-klaar handelspand in de Kloosterstraat, waar ondernemers hun concept tijdelijk op week- of maandbasis kunnen uittesten. Zo wil de stad die ondernemers een duwtje in de rug geven, en een dynamiek van nieuwe bezoekers creëren in de buurt. 

The Box Antwerpen is een kant-en-klaar handelspand in de Kloosterstraat, inclusief nutsvoorzieningen, vergunningen, verzekeringen en modulaire elementen. Zo tovert elke ondernemer deze ‘doos’ in korte tijd om tot een gepersonaliseerd winkelconcept. Ondernemers kunnen er tijdelijk op week- of maandbasis hun concept testen.

Momster

Onderneemster en bedenkster Rebekka Jeurissen heeft met haar eigen merk Momster het doel zwangerschapskleding cool te maken, door af te stappen van smakeloze motiefjes en saaie kleuren. Bovendien gaat het om duurzame kleding, die vrouwen voor, tijdens en na de zwangerschap kunnen dragen.

Rebekka werkte eerder voor merken als Calvin Klein en Levi’s, in grote steden als Madrid en New York en als manager van verschillende kledingwinkels in Gent, Brussel en Antwerpen. Nu komt ze met haar eigen merk naar Antwerpen, nadat ze het concept eerder al testte in The Box Gent. Voor Rebekka Jeurissen is The Box de ideale manier om haar concept te testen. Zo toetst ze af of Antwerpen en de buurt echt klaar zijn voor haar aanpak.

Rebekka Jeurissen: “Ik noem Antwerpen wel eens het mini-New York, want het is hier dat je de nieuwste modetrends voor het eerst te zien krijgt. The Box is ideaal om je winkelconcept uit te proberen. Tijdens elke pop-upstore geven zwangere vrouwen me waardevolle feedback over wat ze juist verlangen van hun kleding. Zo leer ik bij, en kan ik traag maar zeker groeien. Nog een voordeel van The Box: ik hoef nu niet het hele jaar door een forse huursom te betalen. De Kloosterstraat is een hippe winkelstraat met een nieuwsgierig publiek, ideaal dus om mijn concept te testen.”

Kloosterstraat

De Kloosterstraat staat bekend om zijn antiekzaken en vintagewinkels en is een van de hotspots van Antwerpen. Met de komst van verrassende conceptstores, stijlvolle interieurzaken en verschillende galerijen blijft de winkelstraat een geliefde plek voor bezoekers en shoppers. De constante wissel van ondernemers die The Box Antwerpen met zich zal meebrengen, brengt een dynamiek van nieuwe bezoekers en consumenten op gang en betekent zo een meerwaarde voor de buurt.

Schepen voor middenstand Koen Kennis: “Ik zie graag nieuwe ondernemers opduiken in de stad, en een instapklaar handelspand als The Box is geknipt voor ondernemers om hun winkelconcepten uit te proberen. De Kloosterstraat met haar specifieke karakter en drukke passage is de juiste plek voor The Box. En wat goed is voor de Kloosterstraat, is goed voor ’t stad."

Samenwerking Stebo

The Box Antwerpen is een samenwerking tussen stad Antwerpen en Stebo. Stebo vzw rolde de voorbij jaren het concept The Box uit over heel Vlaanderen, altijd in samenwerking met het lokaal bestuur. Je vindt vandaag zo’n plug & play handelspand in Oostende, Turnhout, Gent, Hasselt en Genk. 

Esther Vandebroek van The Box Vlaanderen: “Wij zijn erg blij om Antwerpen toe te voegen aan het netwerk van The Box Vlaanderen. Het pand in de Kloosterstraat beantwoordt perfect aan de normen van The Box. Het is een instapklaar handelspand, fris geschilderd in neutrale kleuren en voorzien van richtbare spots, modulaire elementen, kaderrails en een mobiele paskamer. Zo bouw je in een mum van tijd en zonder al te veel opstartkosten je pop-upwinkel. Ideaal dus voor creatieve ondernemers en/of webshopeigenaars die hun concept eens willen testen in een fysieke winkel.”

Geïnteresseerden vinden meer info over The Box Antwerpen op www.theboxantwerpen.be


U vindt beeldmateriaal van de opening in de mediagalerij. Dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor gebruik door de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis

Copyright headerbeeld: Stebo vzw

Over Ondernemen in Antwerpen

ANTWERPEN IS OPEN VOOR BUSINESS

Als metropool op mensenmaat biedt Antwerpen een wereld vol mogelijkheden. Gelegen in het hart van Europa is het de trotse thuisbasis van de op een na grootste haven en de belangrijkste chemische cluster van het continent. Antwerpen is bovendien de wereldhoofdstad van de diamanthandel en de populairste winkelstad van het land. Vandaag zet de stad extra in op digitale innovatie, circulariteit, creativiteit en gezondheid als pijlers voor haar toekomstige economie. Internationaal en levendig? Check. Innovatief en creatief? Check. Gastvrij en multicultureel? Check. Antwerpen heeft het allemaal.