Tot 50.000 euro steun voor innovatieve projecten in mode en design

Tot 50.000 euro steun voor innovatieve projecten in mode en design

Stad Antwerpen wil de innovatie in mode en design boosten met financiële ondersteuning tot 50.000 euro per project en lanceert daarvoor vandaag een oproep. Geïnteresseerden kunnen hun project indienen tot 18 september 2023, waarna een jury de ingediende voorstellen zal beoordelen.

Goed nieuws voor ondernemers die een vernieuwend project willen uitwerken in de Antwerpse mode- of designsector, maar niet genoeg budget hebben om het project snel op te starten. Zij kunnen hun projectvoorstel indienen voor financiële ondersteuning van stad Antwerpen.

Boost voor creativiteit

Een paar voorwaarden waaraan het vernieuwende project moet voldoen, is dat het nog moet opgestart worden, een minimale kost van 25.000 euro heeft en het het Antwerpse creatieve of mode-ecosysteem versterkt. De steun bedraagt maximaal 50.000 euro per project, en de kandidaat brengt zelf minstens 25 % van de totale kost in. Meer info over wie een project kan indienen, aan welke voorwaarden het project moet voldoen, de criteria om financiële steun te krijgen en de timing van de selectie van projecten vind je hier.

Infowebinars en live advies

Tijdens webinars op 6 en 22 juni kunnen kandidaten meer te weten komen over deze oproep tot innovatie, wat werkings- en investeringsbudget inhoudt én hoe een projectvoorstel kan ingediend worden. In De Winkelhaak vinden op 28 juni live adviesgesprekken plaats waar kandidaten vragen kunnen stellen over hun dossier en kunnen netwerken met andere ondernemers die ook willen innoveren.

Schepen voor innovatie Erica Caluwaerts: “We doen beroep op de creativiteit van onze ondernemers om innovatie in de mode- en designindustrie in Antwerpen mee vorm te geven. Veel succes aan de projectindieners.”

Alle info over de oproep vind je hier.

Geïnteresseerden kunnen hier hun project digitaal indienen tot 18 september 2023, 12u.

Erica Caluwaerts Schepen bevoegd voor economie, werk, innovatie, industrie, digitalisering, marketing en communicatie, openbaar domein en rechtszaken
Jeremy Stefens Kabinetschef schepen Erica Caluwaerts

 

 

 

 

Over Ondernemen in Antwerpen

ANTWERPEN IS OPEN VOOR BUSINESS

Als metropool op mensenmaat biedt Antwerpen een wereld vol mogelijkheden. Gelegen in het hart van Europa is het de trotse thuisbasis van de op een na grootste haven en de belangrijkste chemische cluster van het continent. Antwerpen is bovendien de wereldhoofdstad van de diamanthandel en de populairste winkelstad van het land. Vandaag zet de stad extra in op digitale innovatie, circulariteit, creativiteit en gezondheid als pijlers voor haar toekomstige economie. Internationaal en levendig? Check. Innovatief en creatief? Check. Gastvrij en multicultureel? Check. Antwerpen heeft het allemaal.